Recept na čoko-rezy s mascarpone

Vedeli ste, že čokoláda je ZELENINA? 🙂
Však dobrá čokoláda sa vyrába z kakaa, kakao je produktom kakaových bôbov a bôb patri medzi zeleninu. Teda čokoláda preto je taká zdravá.  No samozrejme, hovoríme  o pravej čokoláde!
Recept na čoko-rezy s mascarpone
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 6 hodín
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 6 hodín
Recept na čoko-rezy s mascarpone
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 6 hodín
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 6 hodín
Prísady
Kakao na poliatie
Čokoládové ganache
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Cesto
  1. Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom a so štipkou soli do peny. Pridáme mlieko a olej a premiešame. Pridáme preosiaty kakaový prášok a cesto opatrne premiešame do hladka. Potom pridáme preosiatú múku a kypriaci prášok a všetko spolu dôkladne vymiešame.
  2. Cesto vylejeme do hlbšieho pekáča s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180C asi 20-25 minút. Počas pečenia si pripravíme kakao na poliatie a to tak, že 200 ml mlieka a kakaový prášok dáme do hrnca a miernom ohni zohrejeme.
  3. Cesto po upečení vyberieme a s vidličkou poriadne popichujeme, aby sa kakao lepšie vstrebávalo. Nalejeme kakao na horúce a popichnuté cesto a necháme kakao úplne vstrebávať a cesto vychladnúť.
Krém
  1. Šlahačku a vanilkový cukor s ručným mixérom vyšľaháme do tuhej peny, pridáme mascarpone a krém vyšľaháme do hladka. Krém natrieme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť.
Čokoládové ganache
  1. To je vlastne čokoládová poleva. Šľahačku privedieme do varu a nalejeme na nasekanú čokoládu. Chvíľku počkáme a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.
  2. Keď je čokoládový zákusok úplne studený, aj krém je stuhnutý, pripravené ganache nalejeme na vrch a hotové čokorezy na ďalšie 2-3 hodiny necháme v chladničke schladiť.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *