Vedeli ste, že čokoláda je ZELENINA? 🙂
Však dobrá čokoláda sa vyrába z kakaa, kakao je produktom kakaových bôbov a bôb patri medzi zeleninu. Teda čokoláda preto je taká zdravá. No samozrejme, hovoríme o pravej čokoláde!
Recept na čoko-rezy s mascarpone
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
20 minút | 6 hodín |
|
|
Recept na čoko-rezy s mascarpone
|
Prísady
Cesto
- 3 ks vajíčko
- 150 g práškový cukor
- 1 štipka soľ
- 200 ml mlieko
- 80 ml olej
- 30 g holandské kakao
- 190 g hladká múka
- 8 g kypriaci prášok do pečiva
Kakao na poliatie
- 200 ml mlieko
- 1 PL holandské kakao
Krém
- 300 ml smotana na šľahanie
- 2 ks vanilkový cukor
- 250 g mascarpone
Čokoládové ganache
- 150 ml smotana na šľahanie
- 150 g čokoláda na varenie
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Cesto
- Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom a so štipkou soli do peny. Pridáme mlieko a olej a premiešame. Pridáme preosiaty kakaový prášok a cesto opatrne premiešame do hladka. Potom pridáme preosiatú múku a kypriaci prášok a všetko spolu dôkladne vymiešame.
- Cesto vylejeme do hlbšieho pekáča s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180C asi 20-25 minút. Počas pečenia si pripravíme kakao na poliatie a to tak, že 200 ml mlieka a kakaový prášok dáme do hrnca a miernom ohni zohrejeme.
- Cesto po upečení vyberieme a s vidličkou poriadne popichujeme, aby sa kakao lepšie vstrebávalo. Nalejeme kakao na horúce a popichnuté cesto a necháme kakao úplne vstrebávať a cesto vychladnúť.
Krém
- Šlahačku a vanilkový cukor s ručným mixérom vyšľaháme do tuhej peny, pridáme mascarpone a krém vyšľaháme do hladka. Krém natrieme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť.
Čokoládové ganache
- To je vlastne čokoládová poleva. Šľahačku privedieme do varu a nalejeme na nasekanú čokoládu. Chvíľku počkáme a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.
- Keď je čokoládový zákusok úplne studený, aj krém je stuhnutý, pripravené ganache nalejeme na vrch a hotové čokorezy na ďalšie 2-3 hodiny necháme v chladničke schladiť.
Zdieľať recept