Moravské koláče

Koláč – sladké pečivo, sa pripravuje pečením z rôznych druhov cesta. Koláčom sa nazývajú menšie drobné kúsky pečiva s náplňou (sladkou alebo slanou) alebo bez náplne.

Moravské koláče
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
16 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 10 minút
Množstvo Príprava
16 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 10 minút
Moravské koláče
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
16 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 10 minút
Množstvo Príprava
16 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 10 minút
Prísady
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
  1. Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme chvíľku odstáť.
  2. Na doske vyvaľkáme cesto asi na 2 cm hrubý plát. Vykrajujeme koláče (priemer 5cm), v strede urobíme prehlbinku s menším priemerom.
  3. Tvaroh, cukor a vaječný žĺtok zmiešame a naplníme jamky koláče. Vaječný bielok rozšľaháme a natrieme koláče.
  4. Pečieme v horúcej rúre pri 180C asi 15 minút.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *