Vynikajúci zákusok z perníkového cesta, plnený s tvarohom a so slivkovým lekvárom!
Perníkový koláč s tvarohom
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Perníkový koláč s tvarohom - vynikajúci zákusok z perníkového cesta, plnený s tvarohom a so slivkovým lekvárom
Množstvo | Príprava |
24 porciî | 15 minút |
Varenie |
40-50 minút |
|
|
Perníkový koláč s tvarohom
Perníkový koláč s tvarohom - vynikajúci zákusok z perníkového cesta, plnený s tvarohom a so slivkovým lekvárom
|
Prísady
Pernikové cesto
- 470 g polohrubá múka
- 30 g kakao
- 200 g práškový cukor
- 250 g maslo alebo hera
- 2 ks vajíčko
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks kypriaci prášok perníkový
Plnka
- 500 g tvaroh
- 3 PL práškový cukor
- 1 ks vajíčko
- 150 ml mlieko
- 50 ml olej
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks vanilkový puding
Na potretie
- podľa potreby slivkový lekvár
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
Perníkové cesto
- Z uvedených prísad spracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu cesta si rozdelíme na 3 rovnaké časti, a zabalíme do potravinárskej fólie.
- Zabalené cesto dáme do mrazničky aspoň na 30-45 minút stuhnúť (lepšie sa strúha na tvarohovú plnku).
- Druhú časť cesta si dáme na plech s papierom na pečenie (36x26).
- Rukou si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech, až po okraje, ktoré mierne zvýšime, aby nám plnka nevytekala. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku.
Tvarohová plnka
- Tvarohová plnka: Všetky suroviny spolu vymiešame a dáme na cesto na plechu.
- Na tvarohovú plnku lyžicou ukladáme nepravidelne kôpky slivkového lekváru.
- Keď máme druhú polovicu cesta dostatočne zamrazenú, nastrúhame ho hrubou časťou strúhadla na tvarohovú plnku.
- Pečieme pri teplote 180 C asi 40 -45 minút.
Zdieľať recept