Dierkovaný koláč

Vanilkový puding, čokoládový puding a vláčne piškótové cesto.. a výborný koláč je na svete!

Dierkovaný koláč
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Dierkovaný koláč
Množstvo Príprava
24 porcií 15 minút
Varenie
20 minút
Množstvo Príprava
24 porcií 15 minút
Varenie
20 minút
Dierkovaný koláč
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Dierkovaný koláč
Množstvo Príprava
24 porcií 15 minút
Varenie
20 minút
Množstvo Príprava
24 porcií 15 minút
Varenie
20 minút
Prísady
Vanilkový krém
Čokoládový krém
Množstvo: porcií
Jednotky:
Postup
Príprava cesta
  1. Vaječné žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej – vymiešame a nakoniec postupne pridávame múku spojenú s kakaom, grankom a práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovo-kakaovej zmes. Cesto navrstvíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Keď je korpus upečený, vyberieme ho z rúry, polejeme ho 100ml teplým mliekom a rúčkou od varešky doň urobíme dierky. Potom na korpus navrstvíme vanilkový puding a uhladíme, aby sa puding dostal aj do dierok.
  3. Necháme vychladnúť a medzitým si uvaríme čokoládový puding, do ktorého tiež vmiešame maslo. Čokoládový puding nanesieme na vanilkový, uhladíme a necháme celkom vychladnúť a stuhnúť.
Pudingový krém /vanilka/
  1. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď je hotový, zložíme ho z plameňa, necháme chvíľu vychladnúť a potom do neho vmiešame maslo. Dôkladne premiešame.
Pudingový krém /čokoláda/
  1. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď je hotový, zložíme ho z plameňa, necháme chvíľu vychladnúť a potom do neho vmiešame maslo. Dôkladne premiešame.
  2. Ozdobíme s čokoládovými hoblinkami. Necháme úplne vychladnúť až potom krájame. Dobrú chuť!
Poznámky k receptu

 

Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *