Ďalší vynikajúci recept na bravčové karé! Mäso je šťavnaté, chutné!
Karé so syrovou nátierkou
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Karé so syrovou nátierkou
Množstvo | Príprava |
8 porciî | 10 minút |
Varenie |
40 +20 minút |
|
|
Karé so syrovou nátierkou
Karé so syrovou nátierkou
|
Prísady
- 8 ks karé bez kostí
- 1 PL olivový olej
- 200 g syrová nátierka
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1 PL sušená petržlenová vňať
- 200 g strúhaný syr
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Karé plátky trochu naklepeme, osolíme a posypeme s mletým čiernym korením.
- Na panvici mäso prudko opražíme z oboch strán. Predpečené mäso vložíme do hlbšieho pekáča. Výpek zriedime s vodou, privedieme do varu, krátko povaríme a nalejeme na mäso.
- Syrovú nátierku zmiešame so smotanou, pridáme sušenú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a s mletým čiernym korením a natrieme na mäso.
- Nasypeme strúhaný syr a zakryjeme s alobalom. Pečieme v horúcej rúre asi 30-40 minút, potom odstránime alobal a grilujeme ešte do zlatista.
- Podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Zdieľať recept