Pečené zemiaky
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Pečené zemiaky so slaninou
Množstvo | Príprava |
2 osoby | 10 minút |
|
|
Pečené zemiaky
Pečené zemiaky so slaninou
|
Postup
- Zemiaky umyjeme a nakrájame na tenko. Slaninu nakrájame na prúžky, syr nastrúhame. Tenké plátky zemiakov poukladáme na alobal a posypeme so soľou a s olejom.
- V horúcej rúre pečieme pri teplote 220 °C asi 20-25 minút. Medzitým predpečieme na panvici nakrájanú slaninu.
- Upečené zemiaky poukladáme bližšie k sebe a posypeme so slaninou a strúhaným syrom. Syr zakryjeme ďalším radom zemiakov a postup zopakujeme ešte raz. Posledným radom zakryjeme syr a dáme ešte na 10 minút do rúry.
- Podávame s tatárskou omáčkou, so smotanou alebo s ľubovoľným dresingom.
Zdieľať recept