Pečené zemiaky

Pečené zemiaky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 10
Hodnotenie: 4.6
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Pečené zemiaky so slaninou
Množstvo Príprava
2 osoby 10 minút
Množstvo Príprava
2 osoby 10 minút
Pečené zemiaky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 10
Hodnotenie: 4.6
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Pečené zemiaky so slaninou
Množstvo Príprava
2 osoby 10 minút
Množstvo Príprava
2 osoby 10 minút
Prísady
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
  1. Zemiaky umyjeme a nakrájame na tenko. Slaninu nakrájame na prúžky, syr nastrúhame. Tenké plátky zemiakov poukladáme na alobal a posypeme so soľou a s olejom.
  2. V horúcej rúre pečieme pri teplote 220 °C asi 20-25 minút. Medzitým predpečieme na panvici nakrájanú slaninu.
  3. Upečené zemiaky poukladáme bližšie k sebe a posypeme so slaninou a strúhaným syrom. Syr zakryjeme ďalším radom zemiakov a postup zopakujeme ešte raz. Posledným radom zakryjeme syr a dáme ešte na 10 minút do rúry.
  4. Podávame s tatárskou omáčkou, so smotanou alebo s ľubovoľným dresingom.
Zdieľať recept