Táto jednoduchá a fantastická torta je známa asi na celom Slovensku. Odporúčam pre milovníkov banánov.
Krtková torta
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Krtkova torta s banánmi. Táto jednoduchá a fantastická torta je známa asi na celom Slovensku. Odporúčam /nie len/ pre milovníkov banánov.
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
30 minút | 6 hodín |
|
|
Krtková torta
Krtkova torta s banánmi. Táto jednoduchá a fantastická torta je známa asi na celom Slovensku. Odporúčam /nie len/ pre milovníkov banánov.
|
Prísady
Korpus
- 200 g hladká múka
- 160 ml mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 2 ks vajíčko
- 80 ml olej
- 40 g holandské kakao
- 2 PL kypriaci prášok do pečiva
Krém
- 300 g tvaroh mäkký
- 180 ml smotana na šľahanie
- 100 g práškový cukor
- 20 g želatína v prášku
- 100 ml voda
- 1 ks citrónová kôra
- 5 ks banány
Množstvo:
Jednotky:
Postup
Korpus
- Zmiešame múku, kakaový prášok a kypriaci prášok do pečiva. Do mlieka si pridáme rastlinný olej, cukor a vajíčka a všetko dôkladne premiešame a postupne nalejeme na zmiešanú múčnu zmes.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180°C. Kontrolujeme špáradlom. Upečený korpus vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Plnka
- Tvaroh a smotanu na šľahanie zmiešame. Pridáme cukor, citrónovú kôru a rozpustenú želatínu a pekne spojíme do krémovej hmoty. Ak máme korpus vychladnutý, naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hĺbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme.
- Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na banány navŕšime krém, vytvoríme pekný kopček a vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Tortu dáme cez noc do chladničky. Po vychladnutí si nakrájame na rezy a podávame.
Zdieľať recept