Ananásový zákusok
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Ananásový piškótový zákusok
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 20 minút |
Varenie | Pasívny čas |
20 minút | 4 hodiny |
|
|
Ananásový zákusok
Ananásový piškótový zákusok
|
Prísady
Cesto
- 200 g práškový cukor
- 4 ks vajíčko
- 100 ml olej
- 1 bal kypriaci prášok do pečiva
- 10 PL horúca voda
- 200 g hladká múka
Plnka
- 1000 ml mlieko
- 3 ks krémový prášok Zlatý Klas
- 300 g kryštálový cukor
- 400 g smotanová nátierka
- 1 bal. ananás konzerva
- 150 g detské piškóty
- 1 ks šľahačka v prášku
- 1 bal. vanilkový cukor
- 150 ml mlieko
- 50 g čokoláda ozdoba
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Cesto
- Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom do peny a pridáme vodu, olej a múku a kypriaci prášok do pečiva.
- Všetko dôkladne zmiešame a pridáme tuhý sneh z bielkov. Opatrne premiešame a nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka
- Z mlieka, cukru a z krémových práškov uvaríme hustý krém a necháme celkom vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame so smotanovou nátierkou a natrieme na cesto.
- Ananásovú konzervu scedíme a ananás nakrájame na menšie kúsky. Na plnku naukladáme ananásové kúsky a v ananásovej šťave namáčané detské piškóty.
- Z mlieka, z vanilkového cukru a zo šľahačkového prášku vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú natrieme na zákusok a ozdobíme so strúhanou čokoládou.
- Zákusok necháme v chladničke odstáť a pred podávaním nakrájame na ľubovolné tvary. Dobrú chuť.
Zdieľať recept