Banánový chlebík

Banánový chlieb – tip na zúžitkovanie prezretých banánov. Do cesta si môžete pridať za hrsť hrozienok, čokolády, nasekaný orech, strúhaný kokos.    

Banánový chlebík
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Banánový chlebík z prezretých banánov
Množstvo Príprava
10 porciî 10 minút
Varenie
45-60 minút
Množstvo Príprava
10 porciî 10 minút
Varenie
45-60 minút
Banánový chlebík
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Banánový chlebík z prezretých banánov
Množstvo Príprava
10 porciî 10 minút
Varenie
45-60 minút
Množstvo Príprava
10 porciî 10 minút
Varenie
45-60 minút
Prísady
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
  1. Banány ošúpeme a roztlačíme s vidličkou. Polovicu z jedného banána nakrájame na kolieska. V miske vymiešame vajíčka a cukor. Pridáme roztlačené banány, mlieko a olej. Postupne pridáme mletý orech a preosiatu múku, pridáme aj škoricu, sódu bikarbónu a štipku soli. Všetko opatrne zmiešame.
  2. Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Na vrch poukladáme kolieska banánov. Pečieme vo vyhratej rúre pri 175 °C približne 45-60 minút. Chlebík zhruba po pol hodine skontrolujeme a v prípade potreby dopečieme prikrytý alobalom.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *