Banánový chlieb – tip na zúžitkovanie prezretých banánov. Do cesta si môžete pridať za hrsť hrozienok, čokolády, nasekaný orech, strúhaný kokos.
Banánový chlebík
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Banánový chlebík z prezretých banánov
Množstvo | Príprava |
10 porciî | 10 minút |
Varenie |
45-60 minút |
|
|
Banánový chlebík
Banánový chlebík z prezretých banánov
|
Prísady
- 5 ks banány
- 3 ks vajíčko
- 250 g polohrubá múka
- 50 g orech mletý
- 100 g kryštálový cukor trstinový
- 100 ml mlieko
- 1 čajová lyžička sóda bikarbóna
- 1 čajová lyžička mletá škorica
- 50 ml olej
- štipka soľ
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Banány ošúpeme a roztlačíme s vidličkou. Polovicu z jedného banána nakrájame na kolieska. V miske vymiešame vajíčka a cukor. Pridáme roztlačené banány, mlieko a olej. Postupne pridáme mletý orech a preosiatu múku, pridáme aj škoricu, sódu bikarbónu a štipku soli. Všetko opatrne zmiešame.
- Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Na vrch poukladáme kolieska banánov. Pečieme vo vyhratej rúre pri 175 °C približne 45-60 minút. Chlebík zhruba po pol hodine skontrolujeme a v prípade potreby dopečieme prikrytý alobalom.
Zdieľať recept