Makové šúľance

Makové šúľance – typické slovenské jedlo, ktoré milovníci maku určite poznajú! Náš recept je jednoduchý a lacný. Aj pre začiatočníkov!

Makové šúľance
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Makové šúľance - typické slovenské jedlo
Množstvo Príprava
4 porcie 25 minút
Varenie
5 minút
Množstvo Príprava
4 porcie 25 minút
Varenie
5 minút
Makové šúľance
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Makové šúľance - typické slovenské jedlo
Množstvo Príprava
4 porcie 25 minút
Varenie
5 minút
Množstvo Príprava
4 porcie 25 minút
Varenie
5 minút
Prísady
Množstvo: porcie
Jednotky:
Postup
  1. V slanej vode uvaríme zemiaky, necháme vychladnúť. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, múku a krupicu.
  2. Vymiešame cesto a necháme 15-20 minút odstáť. Cesto preložíme na múkou posypanú dosku a vytvoríme valec.
  3. Valec rozdelíme na menšie kúsky a s dlaňou vyšúľame tenké valčeky 1-1,5 cm. Nožom nakrájame na 3 cm šúľky.
  4. Varíme v slanej vriacej vode pár minút, keď šúľance vyplávajú hore, sú hotové. Na hotové šúľance nalejeme roztopené maslo a opatrne premiešame. Podávame s makom a s práškovým cukrom.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *