Makové šúľance – typické slovenské jedlo, ktoré milovníci maku určite poznajú! Náš recept je jednoduchý a lacný. Aj pre začiatočníkov!
Makové šúľance
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Makové šúľance - typické slovenské jedlo
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 25 minút |
Varenie |
5 minút |
|
|
Makové šúľance
Makové šúľance - typické slovenské jedlo
|
Prísady
- 500 g zemiaky uvarené
- 100 g polohrubá múka
- 80 g krupica detská
- 1 ks vajíčko
Množstvo: porcie
Jednotky:
Postup
- V slanej vode uvaríme zemiaky, necháme vychladnúť. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, múku a krupicu.
- Vymiešame cesto a necháme 15-20 minút odstáť. Cesto preložíme na múkou posypanú dosku a vytvoríme valec.
- Valec rozdelíme na menšie kúsky a s dlaňou vyšúľame tenké valčeky 1-1,5 cm. Nožom nakrájame na 3 cm šúľky.
- Varíme v slanej vriacej vode pár minút, keď šúľance vyplávajú hore, sú hotové. Na hotové šúľance nalejeme roztopené maslo a opatrne premiešame. Podávame s makom a s práškovým cukrom.
Zdieľať recept