Zemiakové šúľance s cibuľou

Zemiakové šúľance s cibuľou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Zemiakové šúľance s cibuľou
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie
5 minút
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie
5 minút
Zemiakové šúľance s cibuľou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Zemiakové šúľance s cibuľou
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie
5 minút
Množstvo Príprava
6 osôb 15 minút
Varenie
5 minút
Prísady
Šúlance
Príloha
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Šúľance
  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Studené zemiaky ošúpeme a pretlačíme. Pridáme vajíčko, soľ, masť a toľko múky aby sme mali hladké cesto. Cesto necháme 20 minút odpočinúť.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 5 mm hrubé cesto, z ktorého vytvarujeme asi 5 cm dlhé a 1 cm hrubé šúľance. Vytvorené šúľance potom vkladáme do osolenej vriacej vody.
  3. Keď šúľance vyplávajú hore, vyberieme ich a dáme do pekáča. Pridáme trochu oleja a zmiešame.
Príloha
  1. Na panvici zohrejeme 2 lyžicu masla a na krúžky rozobratú cibuľu opražíme dozlata. Vyberieme.
  2. Do panvice pridáme ešte maslo a šúľance opražíme dozlata. V prípade potreby ešte môžeme pridať maslo. Podľa chuti posolíme, posypeme s mletým čiernym korením.
  3. Pred podávaním nasypeme opraženú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *