Plnené zemiakové rezne
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Plnené zemiakové rezne
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 20 minút |
Varenie | Pasívny čas |
5 minút | 5 minút |
|
|
Plnené zemiakové rezne
Plnené zemiakové rezne
|
Prísady
Zemiakové cesto
- 350 g zemiaky očistené
- 40 g maslo
- 1 ks vajíčko
- 4 PL hladká múka
- 1 štipka soľ
- 1 štipka mleté čierne korenie
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
Plnka
- Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané šampiňóny. Osolíme, posypeme s mletým čiernym korením a tymianom a upečieme. Necháme vychladnúť.
Zemiakové cesto
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme v mierne slanej vode a scedíme. Uvarené zemiaky roztlačíme a pridáme maslo. Zmiešame. Osolíme a posypeme s mletým čiernym korením.
- Pridáme vajíčko, zmiešame a pridáme múku. Všetko dôkladne premiešame. Na rezne vyberieme po lyžiciach zo zemiakového cesta a na pomúčenej doske roztlačíme s dlaňou na malú placku.
- Plnku dáme na spodnú časť a zakryjeme s hornou časťou a spojíme okraje.
- Na panvici z oboch strán rezne pečieme do ružova. Ponúkame so smotanou alebo s čerstvým šalátom.
Zdieľať recept