Karamelová torta
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
5 minút | 3 hodiny |
|
|
Karamelová torta
|
Prísady
Cesto
- 3 ks vajíčko
- 120 g kryštálový cukor
- 100 g hladká múka
- 20 g holandské kakao
- 2 PL voda
- 1 PL olej
- 1 ČL kypriaci prášok do pečiva
Plnka
- 400 g sladké kondenzované mlieko uvarené
- 250 g maslo
Ozdoba
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 bal. vanilkový cukor
- 1/2 hrnček arašídy
- 50 g horká čokoláda
- 1/2 hrnček lieskový orech
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Cesto
- Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania pridáme vodu, olej, kakao, prášok do pečiva a múku. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej silikónovej formy a dáme piecť do mikrovlny na 5 minút (750W). Po 5. minúte mikrovlnnú neotvoríme ďalšie 3 minúty, tortu nechajme odpočinúť.
Plnka
- Z uvareného kondenzovaného mlieka odložíme 3 lyžice na potretie torty. Zvyšok karamelu dobre vymiešame s maslom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuhej peny.
Ozdoba
- Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuhej peny. Tortu potrieme s odloženým karamelom, posypeme na hrubo nasekanými arašidmi, na to rozotrime hotový karamelový krém a navrch dáme šľahačku. Ozdobíme s rozpustenou horkou čokoládou, s orieškami v čokoláde alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Tortu necháme v chladničke minimálne 3 hodiny odležať.
Zdieľať recept