Karamelová torta

Karamelová torta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 3
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 3 hodiny
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 3 hodiny
Karamelová torta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 3
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 3 hodiny
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 3 hodiny
Prísady
Plnka
Ozdoba
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Cesto
  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania pridáme vodu, olej, kakao, prášok do pečiva a múku. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej silikónovej formy a dáme piecť do mikrovlny na 5 minút (750W). Po 5. minúte mikrovlnnú neotvoríme ďalšie 3 minúty, tortu nechajme odpočinúť.
Plnka
  1. Z uvareného kondenzovaného mlieka odložíme 3 lyžice na potretie torty. Zvyšok karamelu dobre vymiešame s maslom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuhej peny.
Ozdoba
  1. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuhej peny. Tortu potrieme s odloženým karamelom, posypeme na hrubo nasekanými arašidmi, na to rozotrime hotový karamelový krém a navrch dáme šľahačku. Ozdobíme s rozpustenou horkou čokoládou, s orieškami v čokoláde alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Tortu necháme v chladničke minimálne 3 hodiny odležať.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *