Ruská krémová torta

Ruská krémová torta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Ruská krémová torta
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 6 hodín
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 6 hodín
Ruská krémová torta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Ruská krémová torta
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 6 hodín
Množstvo Príprava
8 osôb 15 minút
Varenie Pasívny čas
40 minút 6 hodín
Prísady
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
  1. Príprava torty: Vyšľaháme vaječné bielky do peny a pridáme cukor. Znovu vyšľaháme do tvrdej peny. Pridáme po jednom vaječné žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Formu vyložíme papierom na pečenie a po stranách potrieme s masťou a posypeme s múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 170-180 ° C (asi 40 minút). Po upečení vyberieme z formy a na mriežke necháme vychladnúť.
  2. Príprava krému: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Hotový puding necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tvrdej peny a zmiešame so studeným pudingom. Želatínu rozpustíme v 50 ml horúcej vode pridáme ku krému a všetko dôkladne premiešame.
  3. Studenú tortu pozdĺžne rozkrájame na tri časti. Spodnú časť potrieme 1/3 krému a posypeme černice. Zakryjeme druhou časťou a tak isto potrieme krémom a posypeme s černicami. Položíme poslednú časť a zvyškom krému natrieme vrch a boky. Posypeme s upraženými plátkami mandlí. Vrch ozdobíme s hoblinami čokolády a vyšľahanou šľahačkou. Tortu necháme na chladnom mieste aspoň 6 hodín odležať.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *