Ruská krémová torta
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Ruská krémová torta
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
40 minút | 6 hodín |
|
|
Ruská krémová torta
Ruská krémová torta
|
Prísady
Torta
- 7 ks vajíčko
- 7 PL hladká múka
- 7 PL práškový cukor
- 1 PL kypriaci prášok do pečiva
Krém
- 60 g pudingový prášok
- 6 PL kryštálový cukor
- 600 ml mlieko
- 180 ml smotana na šľahanie
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 PL želatína v prášku
- 50 ml voda horúca
- 150 g černice
Ozdoba
- 180 ml smotana na šľahanie
- 1 balík vanilkový cukor
- 100 g horká čokoláda
- 50 g mandľové plátky
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Príprava torty: Vyšľaháme vaječné bielky do peny a pridáme cukor. Znovu vyšľaháme do tvrdej peny. Pridáme po jednom vaječné žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Formu vyložíme papierom na pečenie a po stranách potrieme s masťou a posypeme s múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 170-180 ° C (asi 40 minút). Po upečení vyberieme z formy a na mriežke necháme vychladnúť.
- Príprava krému: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Hotový puding necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tvrdej peny a zmiešame so studeným pudingom. Želatínu rozpustíme v 50 ml horúcej vode pridáme ku krému a všetko dôkladne premiešame.
- Studenú tortu pozdĺžne rozkrájame na tri časti. Spodnú časť potrieme 1/3 krému a posypeme černice. Zakryjeme druhou časťou a tak isto potrieme krémom a posypeme s černicami. Položíme poslednú časť a zvyškom krému natrieme vrch a boky. Posypeme s upraženými plátkami mandlí. Vrch ozdobíme s hoblinami čokolády a vyšľahanou šľahačkou. Tortu necháme na chladnom mieste aspoň 6 hodín odležať.
Zdieľať recept