Bravčové karé v pivnom cestíčku
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bravčové karé v pivnom cestíčku
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 20 minút |
Varenie |
10 minút |
|
|
Bravčové karé v pivnom cestíčku
Bravčové karé v pivnom cestíčku
|
Prísady
Pivné cestíčko
- 300 g hladká múka
- 300 ml pivo
- 3 ks vajíčko
- 75 ml olej
- 3 ks zemiaky
- 1/2 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- 3 strúčik cesnak
Omáčka
- 6 strúčik cesnak
- 300 ml kyslá smotana
- 100 g syr strúhaný
- 1/2 čl soľ
- 1/2 čl mleté čierne korenie
Mäso
- 700 g bravčové karé alebo kuracie prsia
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Vajíčka rozšľaháme a pomaly pridáme múku, pivo a nakoniec olej a nahrubo nastrúhané zemiaky . Ak je cesto príliš husté, zriedime so sódovou vodou. Cesto dochutíme cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a necháme 10 minút odležať.
- Bravčové karé nakrájame na plátky a naklepeme. Osolíme a obalíme v troche múky a potom v stredne hustom pivnom cestíčku (pivné cesto je vtedy dobré, keď sa drží na mäse).
- Rezne upečieme vo väčšom množstve oleja.
- Ingrediencie na omáčku dobre vymiešame a pridáme roztlačený cesnak.
- Pred podávaním hotové rezne natrieme s ochutenou cesnakovou smotanou a ozdobíme so strúhaným syrom.
Zdieľať recept