Domáci cesnakový uzol

Domáci cesnakový uzol! Domáce pečivo s cesnakom! Milovníci cesnaku, vyskúšajte tento vynikajúci recept! Na raňajky, desiatu, obed…

Cesnakový uzol
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáci cesnakový uzol - domáce pečivo
Množstvo Príprava
10 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
15-20 minút 45+15+15
Množstvo Príprava
10 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
15-20 minút 45+15+15
Cesnakový uzol
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáci cesnakový uzol - domáce pečivo
Množstvo Príprava
10 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
15-20 minút 45+15+15
Množstvo Príprava
10 ks 15 minút
Varenie Pasívny čas
15-20 minút 45+15+15
Prísady
Plnka
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
  1. Z mlieka a z droždia si urobíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame soľ, pridáme olej a hotový kvások. Vypracujeme hladké cesto a na teplom mieste necháme vykysnúť na dvojnásobok. Medzitým si zmiešame mäkké maslo, syr, soľ a roztlačený cesnak.
  2. Cesto po vykysnutí rozvaľkáme a na polovicu cesta natrieme 1/3 plnky. Cesto preložíme na 3x. Po 10 minútovej prestávke cesto ešte raz vyvaľkáme. a natrieme ďalšiu tretinu plnky a ešte raz preložíme. Necháme ešte raz vykysnúť.
  3. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme na ovál a natrieme naň zvyšnú nátierku. Zrolujeme a pozdĺžne rozkrájame. Pletieme vrkoče a zatočíme do tvaru slimáka. Na plechu necháme podkysnúť, natrieme s rozšľahaným vajíčkom a v horúcej rúre pečieme asi 15 minút
  4. Hotové uzle natrieme so slanou vodou a zakryté necháme vychladnúť.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *