Jablkové rožky
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Jablkové rožky - rýchly a jednoduchý recept
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
25 minút | 30 minút |
|
|
Jablkové rožky
Jablkové rožky - rýchly a jednoduchý recept
|
Prísady
Cesto
- 150 g tvaroh
- 75 g kryštálový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 ks vajíčko
- 1 štipka soľ
- 6 PL olej
- 250 g hladká múka
- 1 bal. kypriaci prášok do pečiva
Plnka
- 3 ks jablko
- 1/2 bal. škoricový cukor
Na vrch
- 1 ks vaječný žĺtok
- 1 PL mlieko
- 2 PL mak
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Na cesto vymiešame tvaroh s cukrom, pridáme vajíčko, soľ, olej a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Cesto dôkladne spracujeme a necháme 20 minút odpočinúť.
- Potom rozdelíme cesto na dve časti a každú časť rozvaľkáme na kruh s priemerom 24 cm. Kruh rozdelíme na 8 rovnakých častí a na každej časti urobíme 2 zárezy. Na okraje trojuholníkov dáme plátky jabĺk a posypeme so škoricovým cukrom a zakryjeme cestom tak, aby zárez bol nad plátkami jabĺk a špic zasuneme pod cesto.
- Hotové tašky dáme na plech s papierom na pečenie, natrieme s vaječným žĺtkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka a posypeme makom. V horúcej rúre pri 180 ° C a pečieme do ružova.
Zdieľať recept