Rýchly dezert na každý deň alebo pre nečakanú návštevu! Keď máte doma zaváraný kompót z minulého roku, upečte túto bublaninu!
Hrnčeková bublanina
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Hrnčeková bublanina - rýchly dezert na každý deň! Keď máte doma zaváraný kompót z minulého roku, upečte túto bublaninu
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
35 minút | 1 hodina |
|
|
Hrnčeková bublanina
Hrnčeková bublanina - rýchly dezert na každý deň! Keď máte doma zaváraný kompót z minulého roku, upečte túto bublaninu
|
Prísady
Cesto
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 2 ks vajíčko
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 ks citrónová kôra
- 1/2 hrnček olej
- 3 hrnček hladká múka
- 1 bal kypriaci prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieko
Posýpka
- 700 ml slivkový kompót alebo čerešňový, višňový
- 50 g orech rozdrvený
- 1 bal škoricový cukor
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Rýchla hrnčeková bublanina. Recept je ozaj jednoduchý: Všetky prísady na cesto zmiešame a nalejeme na väčší plech s papierom na pečenie.
- Na vrch poukladáme slivky, rozdrvené orechy a posypeme so škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame. Môžeme posypať s práškovým cukrom, podávame ku kávičke, alebo k čaju.
Poznámky k receptu
1 hrnček =250 ml
Zdieľať recept