Zemiakové šúľance s cibuľou
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Zemiakové šúľance s cibuľou
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
5 minút |
|
|
Zemiakové šúľance s cibuľou
Zemiakové šúľance s cibuľou
|
Prísady
Šúlance
- 1000 g zemiaky uvarené
- 300 g polohrubá múka
- 1 ks vajíčko
- 50 g masť
- 1 ČL soľ
Príloha
- 2 ks cibuľa
- 5 PL maslo
- 1 štipka soľ
- 1 štipka mleté čierne korenie
- 2 ks petržlenová vňať
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Šúľance
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Studené zemiaky ošúpeme a pretlačíme. Pridáme vajíčko, soľ, masť a toľko múky aby sme mali hladké cesto. Cesto necháme 20 minút odpočinúť.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 5 mm hrubé cesto, z ktorého vytvarujeme asi 5 cm dlhé a 1 cm hrubé šúľance. Vytvorené šúľance potom vkladáme do osolenej vriacej vody.
- Keď šúľance vyplávajú hore, vyberieme ich a dáme do pekáča. Pridáme trochu oleja a zmiešame.
Príloha
- Na panvici zohrejeme 2 lyžicu masla a na krúžky rozobratú cibuľu opražíme dozlata. Vyberieme.
- Do panvice pridáme ešte maslo a šúľance opražíme dozlata. V prípade potreby ešte môžeme pridať maslo. Podľa chuti posolíme, posypeme s mletým čiernym korením.
- Pred podávaním nasypeme opraženú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať.
Zdieľať recept