Vyskúšajte naše bezlepkové alebo bezmliečne recepty a pripravte si zdravé a hlavne chutné jedlá.
Bezlepkový koláč
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bezlepkový a bezmliečny koláč
Množstvo | Príprava |
20 ks | 60 minút |
Varenie |
12 minút |
|
|
Bezlepkový koláč
Bezlepkový a bezmliečny koláč
|
Prísady
Cesto na koláč
- 300 g múka Liana Bakery mix alebo Schar mix B
- 15 g čerstvé droždie bezlepkové
- 50 g cukor kryštálový
- 50 ml kokosový olej
- 1 ks vajíčko
- 290 ml rastlinné mlieko
Plnka
- 3 polievková lyžica čokoládový puding bezlepkový
- 1 polievková lyžica kakaový prášok bezlepkový
- 5 polievková lyžica práškový cukor
- 50 ml kokosový olej
- 1 ks žĺtok na potretie
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
- 100 ml rastlinného mlieka zahrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždie. Necháme vzísť kvások.
- V miske zmiešame múku, zvyšný cukor, najskôr pridáme droždie, zvyšky vlažného rastlinného mlieka a vajíčko. Miesime asi 1 minútu.
- Postupne pridáme olej, dôkladne premiesime a necháme 35-40 minúť nakysnúť.
- Pracovnú dosku pomúčime, položíme cesto a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 1 cm. celé cesto natrieme s olejom.
- Pudingový prášok, kakaový prášok a práškový cukor zmiešame v miske a potom rovnomerne nasypeme na natiahnuté cesto. Na koniec pokvapkáme s olejom.
- Zrolujeme cesto a nakrájame na cca 2cm hrubé koláče. Koláče natrieme s vajíčkovým žĺtkom. a vrch môžeme posypať s nasekanými orechmi.
- Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zohrejeme na 190 C a pečieme asi 12-15 minút.
Zdieľať recept