Čo k tomu potrebujeme? Iba lístkové cesto, mak, čerešne a do hodiny je tento výborný krémeš na stole.
Makovo-čerešňový krémeš
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Makovo-čerešňový krémeš
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 20 minút |
Varenie | Pasívny čas |
15 minút | 2 hodina |
|
|
Makovo-čerešňový krémeš
Makovo-čerešňový krémeš
|
Prísady
- 500 g lístkové cesto
- 1440 ml čerešňový kompót
- 100 g mak
- 8 PL detská krupica
Šľahačka
- 2 balík šľahačka v prášku
- 300 ml mlieko
- 3 PL práškový cukor
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, každú časť vyvaľkáme na tenko, prepichujeme s vidličkou a dáme piecť do horúcej rúry. Po upečení necháme vychladnúť a jednu časť rozkrojíme na kocky.
- Príprava makovo-čerešňovej plnky: Šťavy z čerešňového kompótu zmiešame s mletým makom a krátko povaríme. Pridáme detskú krupicu a na miernom ohni uvaríme hustý krém. Vykôstkované čerešne zmiešame s krémom a natrieme na spodnú časť zákusku. Necháme vychladnúť.
- Príprava šľahačky: Mlieko, cukor a šľahačku v prášku vyšľaháme do tuhej peny a natrieme na čerešňovú plnku. Na kocky nakrájané cesto poukladáme na šľahačku a dáme do chladničky na pár hodín. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdieľať recept