Makovo-čerešňový krémeš

Čo k tomu potrebujeme? Iba lístkové cesto, mak, čerešne a do hodiny je tento výborný krémeš na stole.

Makovo-čerešňový krémeš
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Makovo-čerešňový krémeš
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
15 minút 2 hodina
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
15 minút 2 hodina
Makovo-čerešňový krémeš
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Makovo-čerešňový krémeš
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
15 minút 2 hodina
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
15 minút 2 hodina
Prísady
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
  1. Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, každú časť vyvaľkáme na tenko, prepichujeme s vidličkou a dáme piecť do horúcej rúry. Po upečení necháme vychladnúť a jednu časť rozkrojíme na kocky.
  2. Príprava makovo-čerešňovej plnky: Šťavy z čerešňového kompótu zmiešame s mletým makom a krátko povaríme. Pridáme detskú krupicu a na miernom ohni uvaríme hustý krém. Vykôstkované čerešne zmiešame s krémom a natrieme na spodnú časť zákusku. Necháme vychladnúť.
  3. Príprava šľahačky: Mlieko, cukor a šľahačku v prášku vyšľaháme do tuhej peny a natrieme na čerešňovú plnku. Na kocky nakrájané cesto poukladáme na šľahačku a dáme do chladničky na pár hodín. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *