Marhuľový koláč
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Vynikajúci marhuľový koláč
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 30 minút |
Varenie | Pasívny čas |
35 minút | 2 hodiny |
|
|
Marhuľový koláč
Vynikajúci marhuľový koláč
|
Prísady
Cesto
- 300 g hladká múka
- 200 g margarín
- 100 g práškový cukor
- 7 g kypriaci prášok do pečiva
- 1 ks vajíčko
Plnka
- 500 ml mlieko
- 2 PL kryštálový cukor
- 40 g pudingový prášok vanilkový
- 720 g marhuľový kompót
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Plnka
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a za častého miešania necháme vychladnúť.
- Marhuľový kompót scedíme a necháme marhule odkvapkať.
Cesto
- Múku, kypriaci prášok a práškový cukor zmiešame a rozdrvíme maslo. Potom pridáme vajíčko.
- Cesto dôkladne vypracujeme a 2/3 položíme do okrúhlej zapekacej misy s priemerom asi 28 cm.
- Tortovú formu s cestom a zvyšok cesta dáme do chladničky na 30 minút odpočinúť.
- Po odpočinutí nalejeme studený puding na cesto a poukladáme naň marhule.
- Zvyšok cesta vyvaľkáme a ľubovoľne ozdobíme vrch torty (mriežky, vykrájané malé formičky, omrvinky a pod. )
Zdieľať recept