Mini rožteky zo šľahačkového cesta
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Mini rožteky zo šľahačkového cesta
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
15 minút | 3 hodiny |
|
|
Mini rožteky zo šľahačkového cesta
Mini rožteky zo šľahačkového cesta
|
Prísady
Cesto
- 400 g hladká múka
- 1/2 ČL soľ
- 250 g margarín palmarin
- 1 ks vajíčko
- 180 ml smotana na šľahanie min. 33%
- 1 ks vajíčko na potretie
Plnka
- 100 g orech mletý
- 100 g práškový cukor
- 100 ml mlieko
- 100 g mak mletý
- 100 g práškový cukor
- 1 PL citrónová kôra
- 100 ml mlieko
Ozdoba
- 2 PL práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Plnka
- Mletý orech a cukor zmiešame a obaríme s horúcim mliekom. Zmiešame a necháme vychladnúť.
- Mletý mak a cukor zmiešame, pridáme citrónovú kôru a obaríme s horúcim mliekom. Zmiešame a necháme vychladnúť.
Cesto
- Múku zmiešame so soľou a pridáme margarín. Margarín rozdrvíme a pridáme smotanovú šľahačku a vajíčko.
- Vymiesime hladké, pružné cesto ktoré zabalené do sáčku dáme na celú noc do chladničky (alebo na 3 hodiny).
- Cesto rozdelíme na 6 kusov a každý kus vyvaľkáme na veľkosť plytkého taniera.
- Rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu stranu trojuholníka položíme z plnky 1 malú kopcovitú lyžičku a stočíme do tvaru rožteka.
- Poukladáme na plech s papierom na pečenie. Rožteky natrieme s rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.
- Hotové teplé rožteky obalíme vo vanilkovo-práškovom cukre.
Zdieľať recept