Škoricový trhanec

Škoricový trhanec
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 3
Hodnotenie: 3.67
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Škoricový trhanec
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 30 minút
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 30 minút
Škoricový trhanec
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 3
Hodnotenie: 3.67
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Škoricový trhanec
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 30 minút
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 30 minút
Prísady
Cesto
Škoricová plnka
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
  1. Múku preosejeme a zmiešame so soľou a pridáme vajíčko. Droždie, cukor a teplé mlieko zmiešame a urobíme kvások. Maslo rozpustíme. Hotový kvas, rozpustené maslo pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť na dvojnásobok (40 minút).
  2. Pripravíme plnku. Rozpustíme maslo, pridáme cukry a mletú škoricu. Dôkladne premiešame. Trocha náplne odložíme bokom na potretie.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na povrchu, ktorý sme natreli s olejom. Na vyvaľkané cesto natrieme náplň a nakrájame na 6 rovnakých prúžkov. Prúžky naskladáme na seba a nakrájame na 7x7 cm kocky.
  4. Formu na biskupský chlieb natrieme s olejom a postojačky poukladáme nakrájané kocky. Vrch natrieme so zvyškom náplne. Trhanec pečieme v horúcej rúre 175 ° C asi 30 minút.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *