Škoricový trhanec
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Škoricový trhanec
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
30 minút | 30 minút |
|
|
Škoricový trhanec
Škoricový trhanec
|
Prísady
Cesto
- 250 ml mlieko
- 25 g droždie
- 1 PL kryštálový cukor
- 400 g hladká múka
- 50 g maslo
- 1 ks vajíčko
- 1 štipka soľ
Škoricová plnka
- 70 g maslo
- 80 g kryštálový cukor
- 2 PL škorica mletá
- 1 bal vanilkový cukor
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Múku preosejeme a zmiešame so soľou a pridáme vajíčko. Droždie, cukor a teplé mlieko zmiešame a urobíme kvások. Maslo rozpustíme. Hotový kvas, rozpustené maslo pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť na dvojnásobok (40 minút).
- Pripravíme plnku. Rozpustíme maslo, pridáme cukry a mletú škoricu. Dôkladne premiešame. Trocha náplne odložíme bokom na potretie.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na povrchu, ktorý sme natreli s olejom. Na vyvaľkané cesto natrieme náplň a nakrájame na 6 rovnakých prúžkov. Prúžky naskladáme na seba a nakrájame na 7x7 cm kocky.
- Formu na biskupský chlieb natrieme s olejom a postojačky poukladáme nakrájané kocky. Vrch natrieme so zvyškom náplne. Trhanec pečieme v horúcej rúre 175 ° C asi 30 minút.
Zdieľať recept