Smotanová torta s malinami
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Smotanová torta s malinami
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Pasívny čas |
4 hodiny |
|
|
Smotanová torta s malinami
Smotanová torta s malinami
|
Prísady
Tortový korpus
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
Tortová plnka
- 6 PL práškový cukor
- 400 g smotanová nátierka
- 250 g tvaroh
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1 bal vanilkový cukor
- 1/2 kus citrónová šťava
- 250 g maliny
- 100 ml voda
- 20 g želatína v prášku
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Sušienky rozdrvíme a s rozpusteným maslom dôkladne zmiešame. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a cesto pritlačíme na dno tortovej formy. Dáme do chladničky odstáť.
- Zo smotany na šľahanie a z vanilkového cukru vyšľaháme tuhú penu. Smotanovú nátierku zmiešame so práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
- K smotanovej nátierke pridáme nízkotučný tvaroh a dôkladne premiešame. Pridáme aj tuhú penu zo šľahačky a opatrne premiešame.
- Želatínu rozpustíme v horúcej vode, pridáme 1-2 lyžice krému a vymiešame na hladkú hmotu. Polovicu krému nalejeme na korpus a posypeme polovicu malín. Nalejeme zvyšok krému a na vrch poukladáme zvyšok malín.
- Tortu necháme v chladničke odstáť na niekoľko hodín potom nakrájame.
Zdieľať recept