Torta Tiramisu
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Torta Tiramisu
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Pasívny čas |
3 hodiny |
|
|
Torta Tiramisu
Torta Tiramisu
|
Prísady
Korpus
- 200 ml káva uvarená
- 1 PL aroma mandľová
- 100 g detské piškóty okrúhle
- 250 g detské piškóty dlhé
Plnka
- 400 g smotanová nátierka
- 3 PL práškový cukor
- 350 ml smotana na šľahanie
- 1 ks vanilkový cukor
- 100 ml voda
- 20 g želatína v prášku
Ozdoba
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 ks vanilkový cukor
- 3 PL holandské kakao
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Tortovú formu (s priemerom 20-22cm) vystelieme s fóliou. Studenú uvarenú kávu a mandľovú arómu zmiešame a do tejto zmesi namáčame okrúhle piškóty, ktoré dáme na dno tortovej formy.
- Smotanovú nátierku s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a pridáme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom. Všetko spolu zmiešame a pridáme vo vode rozpustenú želatínu. S ručným mixérom všetko dôkladne zmiešame.
- Tortovú formu vyložíme na bokoch s dlhými piškótami a polovicu smotanovej zmesi nalejeme na spodok. Pár kusov dlhých piškót namočíme do kávy a poukladáme na krém. Zalejeme zvyškom krému a v chladničke necháme stuhnúť.
- Hotovú tortu opatrne vyberieme z formy a odstránime fóliu. Vrch torty posypeme s kakaom. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a ozdobíme tortu. Necháme v chladničke odstáť.
Zdieľať recept