Tiramisu
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Tiramisu
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Pasívny čas |
3 hodina |
|
|
Tiramisu
Tiramisu
|
Prísady
- 400 g detské piškóty
- 500 g smotanová nátierka
- 5 PL práškový cukor
- 200 ml smotana na šľahanie
- 20 g vanilkový cukor
- 200 ml káva uvarená
- 2 PL likér Amaretto
- 5 PL holandské kakao
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Smotanovú nátierku vyšľaháme s práškovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tvrdej peny a spojíme so smotanovou nátierkou.
- Na dno pripravenej nádoby s rozmerom asi 30 x 30 x 10 cm poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej kávy zmiešanej s amarettom, a na to nahladko rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškóty, rozotrieme na ne zvyšnú polovicu krému, uhladíme a dáme na noc vychladiť do chladničky.
- Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaovým práškom. Nakrájame na porcie a podávame.
Zdieľať recept