Utopence v kyslom náleve

Utopence alebo špekáčiky s cibuľou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve. Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia. Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.
Množstvo Príprava
2 osoby 5 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 7 dní
Množstvo Príprava
2 osoby 5 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 7 dní
Utopence alebo špekáčiky s cibuľou
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve. Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia. Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.
Množstvo Príprava
2 osoby 5 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 7 dní
Množstvo Príprava
2 osoby 5 minút
Varenie Pasívny čas
5 minút 7 dní
Prísady
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
  1. Najprv si pripravíme nálev, tak, že do vody pridáme ocot, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, soľ a cukor a varíme cca 5 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Špekáčiky zbavíme šupky, pozdĺžne narežeme, do narezaného špekáčika vložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, nakrájanú papriku, uhorky a špáradlom ich spojíme.
  3. Takto pripravené špekáčiky ukladáme do väčšieho zaváracieho pohára tak, že najprv dáme na kolieska nakrájanú cibuľu a pripravené špekáčiky, striedavo, občas hodíme na plátky nakrájanú sterilizovanú uhorku, papriku ale pozor! posledná vrstva je cibuľa. Nakoniec zalejeme vychladeným nálevom a uzatvoríme.
  4. Pripravené utopence necháme odležať v tmavšej mierne chladnej miestnosti minimálne sedem dní.
  5. Podávame s pivom a s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *