Utopence alebo špekáčiky s cibuľou
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve.
Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia.
Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.
Množstvo | Príprava |
2 osoby | 5 minút |
Varenie | Pasívny čas |
5 minút | 7 dní |
|
|
Utopence alebo špekáčiky s cibuľou
Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve.
Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia.
Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.
|
Prísady
- 4 ks spekáčiky
- 2 ks cibuľa
- 2 plátky sterilizovaná červená paprika kápia
- 2 ks zavarené uhorky
- 150 ml ocot
- 300 ml voda
- 15 ks čierne korenie celé
- 8 ks nové korenie celé
- 3 ks bobkový list
- 1 čajová lyžica soľ
- 1 polievková lyžica kryštálový cukor
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Najprv si pripravíme nálev, tak, že do vody pridáme ocot, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, soľ a cukor a varíme cca 5 minút. Necháme vychladnúť.
- Špekáčiky zbavíme šupky, pozdĺžne narežeme, do narezaného špekáčika vložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, nakrájanú papriku, uhorky a špáradlom ich spojíme.
- Takto pripravené špekáčiky ukladáme do väčšieho zaváracieho pohára tak, že najprv dáme na kolieska nakrájanú cibuľu a pripravené špekáčiky, striedavo, občas hodíme na plátky nakrájanú sterilizovanú uhorku, papriku ale pozor! posledná vrstva je cibuľa. Nakoniec zalejeme vychladeným nálevom a uzatvoríme.
- Pripravené utopence necháme odležať v tmavšej mierne chladnej miestnosti minimálne sedem dní.
- Podávame s pivom a s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Zdieľať recept