Domáce ruské vajíčko
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Domáce ruské vajíčko
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 15 minút |
Pasívny čas |
2 hodiny |
|
|
Domáce ruské vajíčko
Domáce ruské vajíčko
|
Prísady
- 600 g zemiaky uvarené, očistené
- 100 g saláma diétna liptovská
- 1 ks karotka a hrášok
- 4 ks zavarené uhorky
- 100 g sterilizovaná červená paprika
- 200 g majonéza
- 180 ml smotana na šľahanie
- 1 PL horčica
- 1/2 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- 2 PL worchestrová omáčka
- 4 ks vajíčko
- 50 g saláma suchá
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Uvaríme zemiaky, očístíme a nakrájame na hranolky. Salámu nakrájame na tenké prúžiky, Zavarané uhorky nakrájame na kocky.
- Do misky dáme hranolky, nakrájanú salámu, scedenú karotku s hráškom, nakrájané uhorky, sterilizovanú papriku. Posypeme so soľou a s mletým čiernym korením.
- Majonézu vymiešame so smotanou. Nalejeme na vlašský šalát a poriadne zamiešame. Podľa potreby zriedime s nálevom zo zavarených uhoriek. Pridáme horčicu, worchestrovú omáčku.
- Všetko dôkladne zamiešame a dochutíme. Zo šalátu naberieme do menších misiek, položíme naň rozkrájané vajíčka a salámu. Majonézu zriedime s nálevom a nalejeme na vajíčka a dáme do chladničky odstáť. Podávame s čerstvým pečivom.
Zdieľať recept