Huspenina
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Domáca huspenina
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
180 minút |
|
|
Huspenina
Domáca huspenina
|
Prísady
- 1500 g bravčové koleno
- 3 ks bravčové nožičky
- 1000 g bravčová koža
- 6 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 1 ks cibuľa
- 150 g zeler
- 6 strúčik cesnak
- 20 ks čierne korenie celé
- 10 ks nové korenie
- 1 PL soľ
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Do 6 litrového hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ, kožu, koleno, nožičky. Keď voda zovrie pozbierame penu. Potom stíšime oheň.
- Pridáme očistenú cibuľu, mrkvu, cesnak, petržlen, zeler a nasypeme čierne korenie a nové korenie. Varíme veľmi pomaličky cca 3-4 hodín.
- Huspeninu pred dokončením ochutnáme a podľa potreby ešte posolíme.
- Uvarenú huspeninu scedíme cez sitko. Do misiek rozdelíme uvarené údené koleno, nožičky, kožu, pridáme uvarenú mrkvu. Číru a čistú huspeninu rozlejeme do misiek a dáme na studené miesto vychladnúť a stuhnúť.
- Podávame s chlebom, cibuľou, mletou červenou paprikou.
Zdieľať recept