Piškótová roláda

Piškótová roláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Jednoduchá piškótová roláda
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 3 hodiny
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 3 hodiny
Piškótová roláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Jednoduchá piškótová roláda
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 3 hodiny
Množstvo Príprava
8 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
20 minút 3 hodiny
Prísady
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
  1. Zo 6 bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame žĺtka a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C asi 15-20 minút
  3. Cesto necháme trochu vychladnúť a vyklopíme na utierku a opatrne odstránime papier na pečenie. Pomocou utierky stočíme do rolády.
  4. Odložíme na chladné miesto a necháme celkom vychladnúť. Po vychladnutí cesto potrieme marhuľovým alebo iným lekvárom a zrolujeme.
  5. Posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Zdieľať recept