Utopence v kyslom náleve

Utopenec je obľúbený český pokrm studenej kuchyne, často podávaný v krčmách k pivu, špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve.
Základný recept má niekoľko variácií. V niektorých verziách sa dáva aj iná zelenina (pálivá paprika, uhorky, kapusta), ďalšie dochucovadlá do nálevu (horčica, kečup, worcesterová alebo sójová omáčka), existujú aj tzv. rýchli utopenci so skráteným časom naloženia.
Náš recept je tá najmenšia porcia, čo sa dá spraviť za pár minút.

Recept na cícerovú polievku

Čo je to cícer a čo obsahuje? Táto strukovina je mimoriadne výživná! Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo.
/zdroj internet/

Kuracie stehná na pive

Kuracie  stehno najčastejšie využívame  na pečenie, grilovanie, a ak sa stehno vykostí, dá sa z neho pripraviť šťavnatý rezeň, soté alebo sa môže naložiť do marinády. Kuracie stehná na pive 12345 Počet hlasov: 6 Hodnotenie: 3.83 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Kuracie […]

Špekačky na čiernom pive

Tmavá farba čiernych  pív pochádza z karamelizovaných prírodných cukrov z jačmenného sladu. Tmavé pivo vyrobené tradičným spôsobom,  bude mať tmavšiu penu ako svetlé pivá. V dnešnej dobe sa však do niektorých pív pridávajú aj umelé farbivá. Spoznáte ich podľa toho, že dofarbené pivo má svetlejšiu až bielu penu. Špekačky na čiernom pive 12345 Počet hlasov: […]