Kuracie ragú s estragónom

Palina dračia je dvojročná rastlina z čeľade astrovité pochádzajúca z východnej Európy. Jej listy a stonka sa používajú ako korenina pod názvom estragón alebo tarkán ( zdroj internet) Kuracie ragú s etragónom 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom […]

Prívarok zo zelenej fazuľky

Starodávny recept, ktoré naše babičky varili často. Skúsme tieto recepty zachovať a oživiť! Prívarok zo zelenej fazuľky 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Prívarok zo zelenej fazuľky Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Večera KuchyňaČeská, Slovenská CenaLacné recepty Množstvo […]

Panenka s hubovou omáčkou

Bravčová panenka je najkvalitnejšia a najchudšia časť prasaťa, často označovaná ako panenská sviečková. Je vhodná prevažne na prípravu minútok, na gril, na prípravu sviečkovej. Panenka s hubovou omáčkou 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Panenka s hubovou […]

Recept na jednoduchý syrový pagáč

Tento recept na syrové pagáče treba vyskúšať! Je to raz dva hotový! Recept na jednoduchý syrový pagáč 12345 Počet hlasov: 3 Hodnotenie: 3.67 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Typ jedlaObed, Predjedlo KuchyňaČeská, Maďarská, Slovenská CenaVeľmi lacné recepty Množstvo Príprava 8 osôb 10 […]

Bravčové rezne na prírodno

O bravčovom mäse sa hovorí, že nepatrí medzi zdravé potraviny. Neplatí to však pre bravčové  karé, ktoré obsahuje len minimum tuku. Karé – mäso  je veľmi kvalitnou časťou z chrbtovej časti ošípanej. Využíva sa najčastejšie na  pečenie v celosti,  dusenie (na štave, soté, roštenka, ) a na prípravu vyprážaných rezňov, plnených rezňov.. atď. Bravčové rezne na […]

Recept na čoko-rezy s mascarpone

Vedeli ste, že čokoláda je ZELENINA? 🙂 Však dobrá čokoláda sa vyrába z kakaa, kakao je produktom kakaových bôbov a bôb patri medzi zeleninu. Teda čokoláda preto je taká zdravá.  No samozrejme, hovoríme  o pravej čokoláde! Recept na čoko-rezy s mascarpone 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať […]

Domáce langoše

Langoš alebo podplamenník je pôvodom maďarská smažená placka z kysnutého cesta. Langoše sú často podávané potreté  cesnakom, cesnakovou šťavou, cesnakovým maslom, či kyslou  smotanou a posypané strúhaným  syrom alebo inými prílohami  ako kečup,  šunka  a pod. Domáce langoše 12345 Počet hlasov: 2 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu […]

Makaróny so syrovou omáčkou

Cestoviny vždy patrili k jednoduchému a ľahkému pokrmu, na ktorom si pochutná naozaj každá rodina.  V každej domácnosti ich nájdeme odložené,  čakajúc na prípravu chutných pokrmov. Makaróny so syrovou omáčkou 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného zoznamu Tento recept už je v nákupnom zozname Makaróny so syrovou omáčkou […]

Londýnske rezy /trochu inak/

Jadro orecha je zmesou s vysokou koncentráciou tých najdôležitejších živín. Obsahuje 16 až 22 % bielkovín, 64 až 70 % (prevažne nenasýtených) tukov, 15 až 18 % sacharidov, 2,5 % minerálov a ďalšie vitamíny a biologicky aktívne látky. Londýnske rezy /trochu inak/ 12345 Počet hlasov: 1 Hodnotenie: 5 Váš hlas: Ohodnoť tento recept! Vytlačiť recept Pridať do nákupného […]

Domáce sušienky s kardamónom

Kardamon je exotické korenie a má aj vynikajúce účinky na naše zdravie.  Chuť, vôňa je intenzívnejšia, keď kardamón rozdrvíte pred jeho použitím. Môžete ho pridávať do pečiva, rôznych sladkostí, zmrzlín, do domácich údenín. Jeho chuť je vynikajúci pri dochucovaní pečeného ovocia, kompótov, ovocných šalátov. Dokonca si kardamónom môžete okoreniť, čaj alebo kávu. Aj malá štipka […]