Domáce langoše

Langoš alebo podplamenník je pôvodom maďarská smažená placka z kysnutého cesta. Langoše sú často podávané potreté  cesnakom, cesnakovou šťavou, cesnakovým maslom, či kyslou  smotanou a posypané strúhaným  syrom alebo inými prílohami  ako kečup,  šunka  a pod.

Domáce langoše
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáce langoše
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
4 minúty 12 hodín
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
4 minúty 12 hodín
Domáce langoše
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáce langoše
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
4 minúty 12 hodín
Množstvo Príprava
8 osôb 20 minút
Varenie Pasívny čas
4 minúty 12 hodín
Prísady
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
  1. Preosiatu múku zmiešame so soľou a pridáme kyslú smotanu. 150 ml mlieku rozšľaháme s vidličkou vajíčka a v 150 ml mlieku rozšľaháme droždie.
  2. Všetko nalejeme na múku a cesto dobre vymiesime. Zakryjeme s fóliou a necháme cez noc v chladničke vykysnúť.
  3. Potom vykysnuté cesto rozdelíme na menšie bochníky, tie necháme znova kysnúť cca 20 minút. Po vykysnutí bochníky rozvaľkáme na doske alebo rozťahujeme v rukách.
  4. Dáme si rozpáliť olej do hlbšej nádoby a pečieme langoše krátko z oboch strán. Podávame teplé s cesnakom, so syrom, so smotanou .. atď.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *