Lievance
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Lievance
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 20 minút |
Varenie |
40 minút |
|
|
Lievance
Lievance
|
Prísady
- 150 ml mlieko kvások
- 30 g droždie kvások
- 1/2 PL práškový cukor kvások
- 700 g hladká múka
- 1 PL práškový cukor
- 3 ks vajíčko
- 1 štipka soľ
- 600 ml mlieko
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Z droždia, 1/2 lyžice cukru a z teplého mlieka urobíme kvások a necháme 10-13 minúť kysnúť.
- Vajíčka rozhabarkujeme so soľou a s 1 lyžicou cukru.
- Múku preosejeme, pridáme rozšľahané vajíčka a nakoniec aj hotový kvások.
- Mlieko nalejeme v menších dávkach, aby sme dostali také husté cesto ako na halušky. Všetko dôkladne premiešame a necháme kysnúť 45 - 60 minút.
- Panvicu na lievance trocha vytrieme olejom a na malom ohni lievance z oboch strán upečieme do zlatista.
Zdieľať recept