Piškótový zákusok
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Piškotový zákusok s kakaovým krémom
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 30 minút |
Varenie | Pasívny čas |
20 minút | 6 hodín |
|
|
Piškótový zákusok
Piškotový zákusok s kakaovým krémom
|
Prísady
Cesto
- 6 ks vajíčko
- 120 g hladká múka
- 120 g práškový cukor
Kakaový krém
- 500 ml mlieko
- 50 g krémový prášok
- 150 g práškový cukor
- 50 g holandské kakao
- 250 g margarín
Bielková pena
- 4 ks vaječné bielky
- 250 g práškový cukor
- 50 g horká čokoláda
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- 6 vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme do tvrdej peny, 6 vaječných žĺtkov vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne pridáme múku a dôkladne premiešame. Pridáme tvrdú penu z bielkov, a zľahka premiešame. Na plechu s papierom na pečenie pečieme do ružova a necháme vychladnúť.
- Uvaríme hustý krém z mlieka, krémového prášku a cukru a necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme kakaový prášok a margarín a všetko dôkladne s mixérom premiešame. S hotovým krémom natrieme piškótové cesto.
- Nad parou s ručným mixérom vyšľaháme z bielkov a cukru tvrdú penu, ktorú natrieme na kakaový krém. Posypeme so strúhanou čokoládou alebo s čokoládovou polevou a na chladnom mieste necháme niekoľko hodín odležať. Pred podávaním nakrájame.
Zdieľať recept