Rascová polievka

Rasca alebo kmín sa používa  na korenenie chleba, zemiakov, mäsa, omáčok, šalátov a veľa ďalších jedál. Semená rasce obsahujú viac než 100 účinných látok, ako napríklad: beta sitosterol, kyselina olejová, kyselina arachidonová, proteín, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, kyselina listová, vápnik, železo, meď, zinok a fosfor.

Rascová polievka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 16
Hodnotenie: 4.25
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Rascová polievka s vajíčkami
Množstvo Príprava
4 osoby 5 minút
Varenie
15 minút
Množstvo Príprava
4 osoby 5 minút
Varenie
15 minút
Rascová polievka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 16
Hodnotenie: 4.25
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Rascová polievka s vajíčkami
Množstvo Príprava
4 osoby 5 minút
Varenie
15 minút
Množstvo Príprava
4 osoby 5 minút
Varenie
15 minút
Prísady
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
  1. Na oleji si opražíme rascu, pridáme roztlačený cesnak, múku, červenú papriku a nalejeme vodu.
  2. Pridáme bujóny a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Osolíme a okoreníme.
  3. Medzitým si rozhabarkujeme vajíčka a za stáleho miešania pomaly nalejeme do horúcej polievky. Necháme prevrieť. Podávame s čerstvým chlebom alebo s krutónmi.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *